• BUSINESS UNIT MANAGER

    - SOLUTION SERVICES

DÖDENS BRANT

På andra sidan Götaälven växte vi upp. Hisingen upplevde sina glansdagar under 60- och 70-talet, då fartygsindustrin gick på högvarv och närde hela Storgöteborg. Man var överlägsen många konkurrenter i Europa och blev för en kort stund förblindad av sin storhet. Den globala utvecklingen hann plötsligt ikapp och sprang ifrån. Detta fick förödande konsekvenser, vilket resulterade i massiva nedskärningar. En hel bransch stod på dödens brant – depressionen infann sig.

Drygt tre decennier senare ser situationen helt annorlunda ut. De tomma och spöklika varvslokalerna har fått nya hyresgäster och området blomstrar av nybyggen. Fordonsbranschen är tungt rotad på Hisingen, vilket fört med sig att en rad högteknologiska företag etablerat sig längs norra Älvstranden och produktionen av bilar och lastbilar når nya höjder, år efter år. Vi lärde oss vår läxa. Vi vet nu, att om vi inte utvecklas och är benägna till förändring, så är vi snart historia. Vi tror på att vara flexibla och att utveckla nya teknologier. Att skapa och förverkliga nya idéer - det sitter idag i vår ryggmärg.

 

VAD ÄR HISLAND?

Vi vill bidra till en bättre värld och tror på ett kollektivt engagemang för att uppnå detta. Vårt kall ligger i att underlätta för så många som möjligt att verka för en bättre miljö och därför är vårt fokus framtidens städer. Städerna kommer att bli större och vi tror helt enkelt att det är här vår påverkansgrad kan bli som störst. Genom innovation vill vi göra staden smartare i syfte att underlätta människors vardag och begränsa förbrukningen av jordens resurser. En utmaning vi antar genom att leverera anpassade helhetslösningar för stadens invånare med hjälp av digitalisering.

Hisland Solutions erbjuder tjänster som stärker företag med den senaste teknologin, nya innovationer och kreativa lösningar. Vi möjliggör tekniken som banar väg för smarta produkter och tjänster kopplat till mjukvara och elektronik. Vi gör det med stolthet genom vår globalt rekryterade och starkt diversifierade grupp av begåvade medarbetare. I november 2018 tilldelades Hisland Solutions det prestigefyllda - Årets Gasell. Priset, utnämnt av industritidningen Dagens Industri (DI), tilldelas det företag som har påvisat den bästa tillväxten under de tre senaste åren. Vårt företag växer, men vi kommer för alltid ha våra rötter starkt rotade på Hisingen. Det är vi stolta över och det är så vi vill att det ska vara.

Med Hisland skapar vi en plattform där drömmar och idéer ges utrymme att blomma ut i syfte att bidra till en bättre värld, tillsammans.

 

OM ROLLEN

Att balansera på dödens brant är något vi har vant oss vid och vi har valt att ständigt utveckla vår förmåga.  Vår ambition är att erbjuda våra kunder den bästa möjliga lösningen och vi är därför starkt beroende av att systematiskt utveckla våra relationer, både internt och externt. Att med kontroll inspirera och leda våra kunder den rätta vägen med disciplinen att utveckla smarta lösningar tillsammans – det blir vår framgång!

 

Det vi ser

Världen är i ständig förändring och förutsättningen för framgång handlar i mångt och mycket om förmågan att ställa om - ständigt utvecklas för att vara i framkant. Rollen har en stark strategisk koppling och handlar således om att utveckla kunder och vår förmåga till utveckling genom förändringsledning (”Change Management”). Som det innovativa mjukvaruutvecklingsbolag vi är, lever vi i en digital era som ständigt utvecklas och kräver nya affärsmodeller för att säkra en överlevnad. Med ny teknik ökar möjligheterna att generera värdeskapande lösningar som säkrar framtiden. Vi har även förstått att vinningarna är stora om man har förmågan att vara före alla andra, hela tiden. Det är så vi ser på framgång!

 

Utmaningen

Hisland Solutions genomgår just nu en kraftig transformation för att infria vår vision. Det är en mycket viktig omställning och en resa som beräknas ta några år i anspråk vilket kommer att ställa stora krav på företagets ledarskap och medarbetare. Med det menas att din roll är bred och spänner över flera olika Funktioner för att slutligen landa i att vara mer renodlad, först om något år. Detta kommer att ställa stora krav på split-vision för att kunna hantera prioriteringar i tvära omställningar från den ena dagen till den andra och att jobba med ständiga förbättringar. Vi förväntar oss att du inom dina ansvarsområden tar ägarskap och använder din personliga verktygslåda för att finna de möjligheter som banar väg för vår gemensamma framgång.

 

Ditt uppdrag på firman

Att inom en treårsperiod bygga upp vårt nya erbjudande ifrån grunden samt I samråd med flera olika funktioner i organisationen även vara drivande för affärsområdets slutleverans.

 

Vi är väl medvetna om att framgången i företag ligger i dess förmåga att få människor att samarbeta för ett gemensamt syfte. För oss är struktur en förutsättning där summan av människors beteenden skapar kultur. Vår kultur kommer att vara avgörande huruvida vår vision uppfylls eller inte och du kommer att ha en central roll i skapandet av struktur som banar vägen för vårt sätt att arbeta, med utgångspunkt ifrån kunden. Vår modell kräver extremt Affärsorienterade Projektledare som har förmåga att utreda behov och driva stora digitaliseringsprojekt i nära samarbete och dialog med kunden. Att ha förmågan att paketera organisationens innovationskraft i att inspirera med smarta lösningar som skapar ett stort värde för företag, människor och vår miljö. Det börjar med dig och du ska bygga upp vår förmåga till leverans genom tillsättning av rätt personer som skapar vår framgång.

Du rapporterar till Chief Marketing Officer (CMO) och kommer periodvis arbeta mycket nära Ledningsgruppen då ditt arbete är en kritisk faktor i företagets prestation. Målet är att säkerställa en kontrollerad och smidig utveckling av Affärsområdet utifrån fastställda strategiska mål, policys och visioner.

 

ANSVARSOMRÅDEN

-        Utveckling av vårt värdeerbjudande inom Affärsområdet - Solution Services.

-        Kundrelationsutveckling (hur vill våra kunder handla och hur blir vi än mer attraktiva).

-        Kundsegmentsutveckling.

-        Löpande identifiering av nyckelpartners (KAM).

-        Projektledning med budgetansvar i kundprojekten.

-        Nyckelresursbevakning - tillsammans med CTO och områdeschefer identifiera avgörande resurser för tillfredsställande projektleverans.

-        Säkra upp olika intäktsströmmar i Affärsområdet med fokus på SaaS-lösningar.

-        Struktur- och Projektoptimering, främst i relation till Kundresan och Projektgenomförande.

 

VEM ÄR DU?

Din personlighet

Du är en utomordentlig lagspelare och ser alltid till teamets bästa ur ett långsiktigt perspektiv. Däremot trivs du att ta eget ansvar och jobba enskilt i den riktning som du tycker är bäst för att landa i teamets målsättningar. Du är strukturerad och noggrann utan att för den delen ta udden av din kreativa förmåga – du är mycket flexibel. En av dina absolut starkaste egenskaper är att du är analytisk och därigenom har en träffsäker förmåga att skapa relationer som bygger på förtroende.

Du har förmågan att vara Coach, Projektledare och Affärsutvecklare i en och samma person. Vidare förstår du värdet av struktur och kreativ innovation för att kontinuerligt utmana och utveckla vårt erbjudande i syfte att ständigt tillgodose ändrade behov. Vi tror att du har en välutvecklad förmåga att inspirera andra genom att se och bekräfta – du är en god lyssnare. Du är nyfiken och innehar en stor portion experimentlusta där du ser nederlag som en möjlighet till lärdom. Under din uppväxt var du förmodligen den i klassen som gick din egen väg, helt enkelt för att du uppfattade sammanhangen tidigare än alla andra och drevs av din övertygelse om att det du gjorde var det rätta. I din ödmjukhet till faktumet fick du förmodligen ett antal följare då det gång på gång visade sig att du valde den rätta vägen.

Hisland är ett tillväxtbolag som växt mycket aggressivt de senaste åren vilket har utmanat vår nuvarande administrativa struktur på flera olika sätt. Det är av yttersta vikt att du har en hunger stor nog att ro detta i hamn utifrån ett ”vitt papper” och arbeta med ett utifrån och in perspektiv. Din disciplin kommer att utmanas och det är därför viktigt att du är uthållig men även har förmågan att hantera ändrade förutsättningar under resans gång.

 

Dina färdigheter

 -        Utmärkt analytisk förmåga.

-        Mångårig erfarenhet av Projektledning.

-        Gedigen erfarenhet av Upphandling gentemot offentlig sektor.

-        Erfarenhet av strategisk Affärsutveckling.

-        Kunskap om affärsmodeller, såsom Canvas, Cirkulär ekonomi el. dylikt.

-        Mogen förståelse för framtid genom Trend- och Omvärldsanalyser.

-        Stark entreprenörsanda.

-        Produktkännedom inom SaaS Tech - AI, Robotisering, Fastighet, Mjukvara.

-        Starka ledarskapsfärdigheter.

-        Solid förståelse för strategisk försäljning och tjänstedesign.

-        Beslutsfattande förmåga och starkt problemlösande karaktär.

-        Stark initiativförmåga och fungerar bra i en miljö som bygger på laganda.

-        Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga, svenska och engelska.

-        God organisatorisk kompetens.

-        Behärskar MS Office och databaser.

-        MSc Innovation Management and Entrepreneurship eller liknande.

-        Innehar giltigt B-körkort.
 

 VÅRT SAMARBETE

Du kommer att arbeta i ett modernt och öppet kontor tillsammans med andra teammedlemmar där det finns en ömsesidig förväntan att bygga starka relationer kollegor emellan. Mycket av arbetet kommer att vara datorbaserat och alla applikationer är molnbaserade varför det förväntas att du är bekväm ett sådant arbetssätt ifrån ditt tidigare liv.

Du planerar din egen arbetsdag och ansvarar för att löpande rapportera till CMO mot de mål som årligen gemensamt fastställts. Det kommer att finnas ett antal fasta leveranspunkter varje månad där du driver och ansvarar för flera Projekt samtidigt. I grova drag kommer dina dagar att bestå av Affärsutveckling (upphandling), Projektledning, Kundsegmentsutveckling, Partnerutveckling och Tjänstedesign. Många mindre delar kommer även att bli en viktig del av din vardag vilket kommer att kräva att du har en god förmåga till holistisk syn för att göra rätt prioriteringar och självmant organisera dina aktiviteter.

Långsiktigt ska du att bygga upp ett Dream-team inom ditt område, i takt med att företaget växer ännu mer, och här kommer du att få stöd av Ledningens resurser.

ÄR DU INTRESSERAD?

Urval kommer att ske löpande, skicka din ansökan till work(at)hisland.se och märk den med ”Business Unit Manager - Solution”. Har du frågor om rollen är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Kenneth LARSSON, (CMO). Tel. +46736793606

MER OM HISLAND

Se filmen om Hisland: Hislanders eller besök www.hislandsolutions.se

 

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.