Nyheter

NY REKRYTERINGSKAMPANJ!

2023-07-18 14:00:00

Projektledare - SCADA/EMS Ingenjör

På Hisland tror vi att organisationer blomstrar som bäst när vi är anpassade till människors starkaste drivkraft som vi tror är att växa och utvecklas.

Vi söker nu globalt efter ingenjörer som tillför värde till den svenska marknaden inom energisektorn. Vi tror på att etablera ömsesidiga vinster i alla hållbara relationer och hos oss kommer att vara bron som etablerar samarbetet som ska stärka, inte bara våra kunder i Sverige, utan även i ditt hemland.

Se ambitionen som kommunicerats av Hislands två ägare i den här videon.

Är du nyfiken och flexibel och brinner för att hjälpa våra kunder att bli ännu bättre. Känner du också så? Om ja, ansök via länken: Projektledare - SCADA/EMS Ingjör

Hisland Solutions och teamet ser fram emot din ansökan!

 

NY REKRYTERINGSKAMPANJ!

2023-03-16 17:00:00

AFFÄRSORIENTERAD INGENJÖR

Denna vecka (v.11) påbörjar vi vår rekryteringsprocess! 

Ett av våra värdeord är nyfikenhet! Nyfikenhet vävs samman med lösningsorientering och flexibilitet som genererar nya perspektiv. Många kallar det innovation, men det viktiga för oss är att skapa värde för företag som bidrar till en bättre värld med den senaste tekniken.

Tror du på samarbeten för att bidra till en bättre värld? Är du vår nästa viktiga länk i vårt relationsbyggande med andra länder och företag som använder framtidens teknik? Vår ambition är att rekrytera globala talanger med diversifierad bakgrund som ger oss nya perspektiv. Vi vet att våra ingenjörer idag är både nyfikna, flexibla och brinner för att hjälpa våra kunder att bli ännu bättre. Är du likadan?

Vad säger våra Hislander om oss, se länken nedan?

Se länken och ansök: Affärsorienterad Mjukvaruingenjör

Hisland Solutions och team ser fram emot din ansökan!

HISLAND COMMUNITY & FRINDS VÄXER!

På Hisland tror vi att den mest framträdande tekniken är kopplad till miljöutmaningar som ännu inte sett dagens ljus. Ny teknik och nya behov skapar ständigt nya förutsättningar för liv på jorden och vi tror att detta måste mötas med nya innovationer för att uppnå balans i mänsklighetens evolution – det är här vårt fokus ligger. Med vårt kontor är vår avsikt att skapa en plats där människor i samverkan skapar eller stärker redan framgångsrika entreprenörer som utvecklar banbrytande företag.

Hisland tror på samarbete och synergier i vår resa mot en framtid som vi har valt att definiera som "SMARTA STÄDER". Den smarta staden kommer att kräva gränsöverskridande samarbeten och vår gemensamma resa fortsätter.

FRAMTIDEN OCH DEN SMARTA STADEN

Med innovation vill vi bidra till en bättre värld och vårt uppdrag är att få så många människor som möjligt att samarbeta för detta. Vårt ledarskap bygger på att skapa nyfikenhet och experimentlust genom att se och bekräfta människors engagemang. Vi vill skapa rätt innovationskultur som arbetar för att vår vision ska uppfyllas på alla nivåer i koncernen – från ägare och hela vägen ut, på riktigt.

DATAVÄRDE NORDEN AB

I vår avsikt att skapa en innovativ miljö har vi nöjet att nu dela med oss ​​av våra visioner genom vår nya hyresgäst i innovativa Datavärde Norden AB som delar vår verklighet och idag lokaler. Det är med stor fascination vi får följa Dag, Torbjörn och Hamed med team och deras resa som en innovativ dynamisk entreprenörsdrivet företag som designar och innoverar med nya tjänster och systemkoncept. Genom dem upplever vi kraften i ”Data mining” där de hittar nya värdeströmmar såväl som systemlösningar för sina kunder. Allt detta i kombination med deras batteribakgrund utvecklar de smarta batterisystem för framtiden.

Vi är stolta över att ha dem som hyresgäster, lära av dem och har nöjet att inspireras av dem då de verkligen är ett företag i framkant som driver utvecklingen inom AI och de oändliga möjligheterna till System lösningar.

Hjälp oss välkomna Datavarde Norden AB till Hisland Community & Friends arena!

Hisland Solution och flera fastighetsbolag har inlett ett samarbete för att analysera möjligheten till att bygga ett virtuellt kraftverk som skulle bli det första av sitt slag i Göteborg. Virtuella kraftverk är ett koncept där redan befintliga fastighetsresurser såsom ventilationsanläggning, värmepumpar och laddningsstolpar kopplas samman virtuellt. Att skapa virtuella kraftverk är en flexibel och hållbar lösning för balansering av elnätet, där befintliga anläggningar kan användas samtidigt som till exempel fastighetsägare som förfogar över energiresurser erbjuds nya intäktsströmmar. Virtuellt kraftverkSom ett led i en transferering har Hisland Solutions haft som ett delmål att gå från mjukvaruutvecklare för Automotive Sektorn, som har pågått i flera år (sedan 2016) förflyttat sig till bland annat energisektorn med stor framgång. De fick tidigt förtroende från vindkraftsektorn och arbetar idag med flera vindkraftsprojekt i olika delar av världen (dagsdato 32 länder) där de fått bidra med sin tekniska kompetens genom sk. ”Technical Due Diligence” som är ett första stege innan bolagen ger sig in i ett land med vindkraftslösningar. Som ett led i transfereringen ser vi med nu med glädje fram emot möjligheten att utveckla strategiska samarbeten med fastighetssektorn som har mycket spännande utvecklingsmöjligheter inom bl.a. energibesparing, nya intäktsströmmar och effektoptimering. Just nu består vårt samarbete i att identifiera, genom en analys, den dolda potentialen för ett virtuellt kraftverk liknande det de byggt i Väla Centrum utanför Helsingborg. Tillsammans med våra expertpartners ämnar vi också se på vilka möjligheter som finns till ekonomiska stöd exempelvis inom EU men också nationella fonder såsom Vinnova och Energimyndigheten då innovationshöjden helt klart är hög i detta projekt.

Med tanke på vinterns tidningsrubriker såsom ”Elpriser når nytt rekord idag – dyr vinter väntar” är det givetvis en stor utmaning för våra kunder och företag i största allmänhet vilket är såklart ett bekymmer, ekonomiskt i synnerhet. Men samtidigt driver nuvarande situation på innovationsviljan och våra kunder i vår riktning för smartare och mer hållbara lösningar, vilket är något vi vurmar varmt för.”; säger Jörgen BJÖRK, VD för Hisland Solutions.

Ett virtuellt kraftverk består av ett flertal sammankopplade energiresurser som kan tillföra eller ta ut effekt från elsystemet, likt ett fysiskt kraftverk. Därigenom kan ett virtuellt kraftverk bidra till balansering (frekvensreglering) av elnätet, något som blir allt viktigare i en växande andel förnybara energikällor i Sveriges energiproduktion. Den svenska marknaden för frekvensreglering av el, som tidigare har varit reserverad för elproducenter, öppnades upp även för elkonsumenter i maj 2019. I detta specifika projekt är energiresurserna utspridda på mer än 300 000 m2 kommersiell yta med spännande energiresurser. 

Jörgen BjörkFrån ett Hisland Solutions perspektiv är vi mycket glada för att bryta ny mark i Sverige tillsammans med vår kund”, säger Jörgen Björk, VD för Hisland Solutions. Han säger vidare, ”Som Vi ser det just nu finns en stor dold potential i nuvarande förutsättningar, men givet är ROI:n (Return On Investment) och vår möjlighet att tillsammans med kunden se nya intäktsströmmar. Vår affärsmodell fungerar perfekt för denna typ av problemlösning då vi arbetar med partnerskap. Dvs. bolag i framkanten av teknik och innovation som ligger i linje med våra kunders behov, där vi samlar denna kompetens och med vår kund sätter ihop bästa lösning”.

Hisland Solution är övertygade om att en investering i virtuella kraftverk kommer vara en smart, energibesparande och långsiktig hållbar lösning där befintliga anläggningar kan användas mer energismart, samtidigt som till exempel fastighetsägare som förfogar över energiresurser erbjuds nya intäktsmöjligheter. Utan att ha påbörjat projektet (då det påbörjas först Q1-2022) så ser Hisland Solutions affärsanalytiker redan glimtar av den dolda potential, utifrån ett rent tekniskt perspektiv men också nya mer innovativa intäktsströmmar som energiresurserna kan ha såsom exempelvis ladd stolpar, belysning, hantering av uppvärmning/kyla och mycket mer då de genom IoT relativt ”enkelt” kan komma att integreras i ett ekosystem (infrastruktur) som ger bra förutsättningar för ett värdeskapande virtuellt kraftverk.

Kenneth Larsson Hisland SolutionsPersonligen är jag grymt imponerad av vår kund som på allvar tar tydliga stegen mot den spännande värld vi brinner för och är övertygade om är nödvändig i all verksamhet - innovation och långsiktig hållbara lösningar. Det är framtidens överlevnadsstrategi”; säger Kenneth Larsson, Sälj och Marknadschef. Han avslutar med att förtydliga: ”Det förtroende vår kund ger oss ligger helt i linje med vår passion, riktning och kunskap men också affärsmodell. Det kommer bli en mycket spännande fas där vi tillsammans med våra expertpartners ges möjligheten att identifiera den dolda potential som finns i tekniken kopplat till virtuella kraftverk och presentera hållbara lösningar med en kundmotiverande ROI. I slutändan är vår gemensamma målbild med kunden att skapa förutsättningar för en större andel förnybar energi i kraftsystemet som långsiktigt leder till en minskning av utsläpp i vår atmosfär. Vi har ju trots allt bara ett jordklot!

Om Hisland Solutions

Hisland är konsultbolag som har siktet inställt på projektledning och utveckling av mjukvara mot funktion och systemlösningar som ämnar utveckla datadrivna och hållbara lösningar inom fastigheter, energi och stadsutveckling under samlingsnamnet Smart City.

Läs mer om Hisland på: Hisland Solutions

 

Är du egenföretagare och på jakt efter nya uppdrag?

Eller kanske drömmer du om att bli egen? Då har vi något för dig. Om du som Hisland tror på möjligheten att förbättra världen med teknik, dvs. bidra till att skapa en värld möjlig att leva i och som inte blivit allt för negativt påverkad av mänskligheten? Om du svara jag på denna fråga läs vidare!

Vi är övertygade om att framtidens teknik kopplat till miljöutmaningar ännu inte har sett dagens ljus, som bl.a. Covid 19 är ett olyckligt men färskt exempel på.

Ny teknik och nya behov skapar

hela tiden nya förutsättningar för livet på jorden och vi anser att detta måste mötas med nya innovationer i syfte att få balans i människlighetens evolution - häri ligger vårt fokus. Med innovation och vill vi bidra till en bättre värld och vår mission är att få så många människor som möjligt att samverka för detta.

Vi söker nu entreprenörer

som delar vår verklighet och kan stödja våra nuvarande och framtida kunders digitalisering och innovationsprojekt?

Är du:

-        Projektledare med erfarenhet av digital teknik

-        Mjukvaruutvecklare med erfarenhet av C, C++ som kan driva projekt

-        Systemarkitekter inom mjukvara

-        El och mekanikkonstruktör

-        Mekatroniker

-        Anläggningskonstruktörer

-        Projektingenjörer 

-        Processingenjörer

så har vi spännande uppdrag till dig!

Med Hisland är vår intention att skapa en plats där människor i samverkan skapar eller förstärker redan framgångsrika entreprenörer som utvecklar banbrytande företag. Om ni ser att ni kan identifiera Er i detta ”tänk” så tror jag definitivt att vi kan vara en fin matchning.

Skicka in ditt CV på work (at) hisland.se och märk rubriken med ”Hisland Contractor”. Vi ser fram emot att få lära känna dig!

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.