Nyheter

Hisland växlar om!

2020-04-08 15:00:00

Vi drömmer om en framtid där alla strävar efter att göra skillnad – tillsammans för en bättre värld.

Vår vision är vår ledstjärna och för att nå vårt mål förstärker vi nu vårt fokus. Ansvaret för vår framtid ligger hos oss själva och vi ser att just städer har en stor potential till förbättring i det totala bidraget för livet på vår planet. Vi menar att vår miljö och människors hälsa bör ligga i fokus och genom teknik har vi möjligheten att bidra till att främjande effekter faktiskt blir verklighet. Med erfarenhet ifrån många olika branscher har vi fina förutsättningar för Innovation som kommer väl till pass för att utveckla framtiden, tillsammans med företag som delar vår vision.

Vi är övertygande om att samverkan är en viktig ingrediens för att ta mänskligheten framåt på ett hållbart sätt och vi behöver därför förse människor med rätt verktyg och förutsättningar för att detta ska kunna ske. Vår ambition är att, med vår samlade expertkunskap av inbyggda system och mjukvaruutveckling, skänka innovationskraft till de projekt som bygger vår hållbara framtid.

Ta gärna kontakt med Hisland så berättar vi mer om vårt potentiella bidrag i Era projekt och vilka möjligheter vi kan skapa tillsammans!

HISLAND SÖKER EN NY ”SAMBO”

Tror du som Hisland på möjligheten att förbättra världen med teknik, dvs. bidra till att skapa en värld möjlig att leva i och som inte blivit allt för negativt påverkad av mänskligheten? Om du svara jag på denna fråga läs vidare!

Vi är övertygade om att framtidens teknik kopplat till miljöutmaningar ännu inte har sett dagens ljus, som bl.a. Covid 19 är ett olyckligt men färskt exempel på detta. Ny teknik och nya behov skapar hela tiden nya förutsättningar för livet på jorden och vi anser att detta måste mötas med nya innovationer i syfte att få balans i människlighetens evolution - häri ligger vårt fokus. Med innovation vill vi bidra till en bättre värld och vår mission är att få så många människor som möjligt att samverka för detta. Vårt ledarskap bygger på att skapa nyfikenhet och experimentlusta genom att se och bekräfta människors engagemang. Vi vill skapa den rätta innovationskulturen som verkar för att vår vision infrias i alla led i koncernen – från ägare och hela vägen ut, på riktigt.

ÄR DU DEN RÄTTA?

Vi söker nu ett företag som delar vår verklighet och kan stödja våra framtida innovationsprojekt? Med vårt kontor är vår intention att skapa en plats där människor i samverkan skapar eller förstärker redan framgångsrika entreprenörer som utvecklar banbrytande företag. Om ni ser att ni kan identifiera Er i detta ”tänk” så tror jag definitivt att vi kan vara en fin matchning.

FRAMTIDEN OCH DEN SMARTA STADEN

Hisland tror på samarbete och synergier i vår resa mot en framtid vi valt att definiera som ”SMART CITIES”. Den smarta staden som kommer kräva gränsöverskridande samarbeten och då vår nuvarande ”Sambo” växer så det knakar i deras framgång får de inte längre plats längre i våra 400 m2 stora lokaler på Lindholmen.

Detaljer och kostnader finner du i vår annons på blocket.

Se vår introduktionsfilm på:

OM HISLAND

En Hislander tänker ofta ”utanför boxen” och erbjuder kunden oväntade lösningar, som kan ge dem vingar att flyga ännu högre, ännu längre. Vi försöker ständigt skapa nya innovationer och bana väg för ett nytt ”tänk”. Vi tror inte på hinder utan utforskar nya perspektiv med en tydlig intention att på bästa för alla nå det önskade målet. För att uttrycka det enkelt, vi får saker att hända.

Vi är stolta att meddela på grund av vår tillväxt (på 1 063%) de senaste fyra åren och fortsatt stark utveckling, har förmånen att välkomna Jonas Persson som Area Manager System & Applications. Jonas kommer att stödja och bygga upp vårt framgångsrika System & Application team inom och andra IT relaterade möjligheter samt utmaningar i Hislands resa mot SMART CITIES.

Jonas kommer med över 20 års erfarenhet till Hisland familjen med en framgångsrik karriär från stora företag såsom HCL, Volvo Group, IBM, PostNet, Posten IT, Lindex inom IT. Han började sin karriär som systemingenjör och växte genom sin nyfikenhet in i roller som teamledare och flyttade till nya ansvarsområden och fick förtroendet att stödja IBM, där han fick ansvar att axla rollen som Operativ Chef och projektledare. Efter IBM gick han över till Volvo IT (del av Volvo Group) teamet och fick rollen som SQL Server Specialist. Jonas har därefter, under sina 10 år i Volvo Group utvecklats personligen och bl.a. axlat rollen som Global Product Manager SQL Server där han fick chans att utveckla ett globalt produktteam spridda över världen i länder som USA, Frankrike, Indien, Belgien, Brasilien och naturligtvis Sverige där de utvecklade och ansvarade för 15 000 databaser för interna och externa kunder. Hans karriär inom Volvo fortsatte ytterligare några år där han stödde Volvo Group globala Enterprise-infrastrukturmiljöer för både interna och externa kunder.

Jörgen Brörk, VD och grundare av Hisland Group, säger citat: ”Jonas Persson är en viktig nyckelperson i vår resa mot att bli en lösningsleverantör gentemot SMART CITIES som med sin erfarenhet och expertis tar ansvaret för att stödja våra kunders. Vi är stolta och inspirerade av att ha en senior nyckelspelare som Jonas som en Hislander.

Jonas växte upp i den ”lilla” staden Alingsås, nära Göteborg med skolning från Göteborgs Universitet. Hans bakgrund är systemteknik. När Jonas inte är nedsänkt i sitt intresse kopplat till programvara och applikationer, IT- och systemarkitektur, tillbringar Jonas tid med sin fru Marie och sönerna Ludvig och Sigvard, och de älskar alla att resa och båtlivet på sommaren. Vidare tror Jonas på kraften i att bygga långsiktigt hållbara relationer genom personliga interaktioner, så skicka honom en lunchinbjudan på LinkedIn och se också till att du följer också Hisland Solutions och vår utveckling mot att skapa en bättre värld med teknik!

Hisland stödjer utvecklingen inom #AI och affärsutvecklingsdelarna inom bland annat fordonssektorn och vi upplever en exponentiell utveckling inom området, särskilt inom elektrifiering och #autonom teknik som utmanar traditionella affärsmodeller. Detta beror delvis på innovationsbolagen och testföretagen som vill utmana traditionella modeller såsom till exempel Waymo och Tesla.

Hisland anser att det är av stor vikt för alla marknader att försöka förstå, tolka men framförallt och följa både marknadstrender och teknikutveckling. Tesla har hittills registrerat närmare 1,9 miljoner mile med Autopilot-data för användning i sin forskning.

Hur tror du denna omfattande datakunskap kan påverka din befintliga affärsmodell (dvs. transport, taxi, kollektivtrafik etc. matleveranssektor etc.)? Ser Tesla något i den enorma mängd data de har tillgänglig som vi övriga inte ser? Kan du anpassa dig till detta hot / möjlighet? Är detta en del av Smart City-möjligheten eller dess stora utmaning?

Vi tror att en bra utgångspunkt är att engagera eller börja följa traditionella bolag som börjat anpassa sig till denna trend och rygg på deras förändringsresa föra att lära sig och inte minst börja följa företagen Waymo, Einride, Tesla, etc. om du berörs.

En fantastisk video visar vad Tesla #autonomousvehicle / Autopilots neurala nätverk ser på vägen.

Tesla säger, "Our per-camera networks analyze raw images to perform semantic segmentation, object detection and monocular depth estimation. Our birds-eye-view networks take video from all cameras to output the road layout, static infrastructure and 3D objects directly in the top-down view. Our networks learn from the most complicated and diverse scenarios in the world, iteratively sourced from our fleet of nearly 1M vehicles in real time. A full build of Autopilot neural networks involves 48 networks that take 70,000 GPU hours to train. Together, they output 1,000 distinct tensors (predictions) at each timestep."

Men Austin Russel, VD för LIDAR-tillverkaren Luminar säger, citat:

"Även om Tesla säkert kommer att fortsätta att introducera bättre assisterade körfunktioner under de kommande åren, är äkta autonomi ett helt annat spel helt och kräver en helt annan strategi," sa Austin Russell, "Det finns inte längre en reservdrivrutin, händerna på ratten, som tar över när saker ofta går fel. Utan tvekan kommer det att bli [två gånger, tre gånger] eller kanske till och med [10 gånger] bättre över fordonets livscykel. Men för autonomi måste det vara bokstavligen nära perfekt ... för att uppnå säkerhet som är större än den genomsnittliga mänskliga föraren. ”

Vi på Hisland fortsätter att vara en del av rörelsen, utvecklingen och naturligtvis följer vi noga den (innovativa) teknik-racet.

 

Ny Hislander!

2019-12-17 18:00:00

Hisland Solutions presenterar stolt vår nya Finance, Project and Sales Coordinator! Danielle Åkesson har fått uppdraget att, som strategisk resurs, utveckla, samordna och koordinera Hislands Solutions transformering och fokus mot nya utmaningar och fortsatt tillväxt.

Danielle har de senaste åren varit nyckelperson inom organisationen Norex International AB, med stor inblick i hela koncernens verksamhet som CEO Assistant. Där har hon axlat rollen som dagligt bollplank till vd, projektkoordinator, ansvarig för samordning av löner samt all övrigt HR-relaterade arbetsuppgifter, event etc.

Danielle har också haft en centralt koordinerande roll vid implementering av nya affärssystem, genomlysning av företagsförvärv; upprätta kommunikationsplaner, integrationsprocesser och den externa kommunikationen i generella termer. Hennes erfarenhet av snabbväxande bolag men också hennes förståelse av ett processangreppsätt är efterlängtad och en viktig strategisk pusselbit vi behöver. Danielles erfarenhet som konsult på Volvo Financial Services samt insikt i Verksamhetsstyrning ger oss möjligheter till ännu bättre struktur i ledningsgrupps- och styrelsearbetet.

 - ”Jag tror på att man genom att lyfta varandra som kollegor och arbeta ihop som ett team kan få verksamheten att nå oanade höjder”, säger Danielle Åkesson.

Hennes ansvarområden, i vår nya organisation, kommer att ligga i PMO (Project Management Officer), FINANCE samt MAD (Market Administration). Detta betyder att hon kommer att ha en bred roll som pendlar mellan CAO (Jörgen) samt CMO (Kenneth). Danielle påbörjar sin anställning på Hisland Solutions den 9:e Januari. Vår intention är att få en balans mellan det strategiska arbetet och det operativa där det strategiska har fått stå tillbaka en tid.

Konsultbranschen är under stark förändring. Hisland skall fortsätta sin resa och kommer att genomgå flera viktiga transformationer under de kommande åren. Vi vill vara den nya tidens konsultbolag med expertkompetens som levererar potenta helhetslösningar till städer. Vi är övertygade om att, med Danielle ombord, kommer vi att fortsätta denna resa genom att stärka våra positioner ytterligare tillsammans med våra anställda och den strategi vi lägger gemensamt”, säger Jörgen BJÖRK, CEO & President på Hisland Group.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.