NY AREA MANAGER - SYSTEM & APPLIKATIONER @Hisland Solutions

2021-02-04 18:00:00

Vi är glada att meddela att Hisland Solutions har nöjet att välkomna Maria SJÖSTRÖM som vår nya områdechef för system & applikationer (System & application). Maria kommer att stödja och bygga sitt framgångsrika (S&A) team med målet att hjälpa våra kunder hantera kraven och utveckling av system och applikationer, samt vår resa mot den Smarta Staden (Smart City). Maria har med sig över +20 års erfarenhet till Hisland-familjen från en karriär i stora företag (Sigma, Volvokoncernen, Ascom Wireless Solutions, Volvo Cars). Innan Hisland arbetade Maria på Sigma i tre år som konsultchef och ledde ett team av erfarna projektledare.

Marias professionella karriär

Maria började sin karriär efter sitt examensarbete som test- och materialingenjör och arbetade några år inom inköpsorganisationen kvalitet och tillverkningsingenjör. Efter Volvo Personvagnar flyttade hon till USA och gick med i Mjukvaru & Applikations Teamet (IMI) där hon utvecklades till en ledningsfunktion och fungerade som övergripande ansvarig för strategisk planering, utveckling, underhåll och support av IMIs applikationsportfölj. Applikationsportföljen bestod av olika lösningar (Customer Relationship Management, Order Management, Demand Management, Replenishment Management, Collaboration Management, Warehouse Management och Service Management). Efter IMI började hon på Ascom Wireless Solutions där hon fungerade som chef för produkt- och kvalitetsledning och chef för specialprojekt. I sin strävan efter personlig tillväxt och utveckling började hon arbeta för Volvokoncernen.

Som anställd på Volvokoncernen (9 år) i olika uppdrag där hon ledde olika team, främst inom affärsutveckling och projektledning. De första sex åren arbetade hon på Volvo IT inom Customer Relations & Sales som Global Account Manager (GAM) för Volvo Logistics och för Volvo Bussar. GAM-rollerna var globala roller med övergripande ansvar för kundrelationen, främst inom Process & IT (CIO). Hon var också Key Account Manager (KAM) för Stockholms stad under en period med ansvar för verksamhetens utveckling och lönsamhet, kundrelationer och leveranser.

Under de sista åren på Volvo hade Maria olika projekt- och programledaruppdrag. Hennes sista uppdrag var som Program Manager för Volvo Buses Embedded Software (ESW) -program. Syftet var att etablera en modellbaserad utvecklingsprocess för Volvo Bussars ”EE-system” för att bättre hantera ökad komplexitet och flexibilitet och uppfylla säkerhetskrav enligt ISO 26262. Den ursprungliga metoden var traditionellt vattenfall men ändrades sedan till en med agile process, i enlighet med SAFe.

Maria var också Volvos projektledare för ElectriCity i Göteborg www.goteborgelectricity.se, som bestod av ett tvärfunktionellt samarbete med partners från industri, forskning och samhälle. Inom ElectriCity utvecklades, testades, demonstrerades och utvärderades lösningar i relation till hållbarhet, attraktiv kollektivtrafik i syfte att skapa nya möjligheter för framtiden resor/kollektivtrafik och stadsutveckling.

Om Maria

Som person är Maria målinriktad och fokuserar på helhetsbilden och affärsvärdet. En naturlig ledare med en positiv inställning och uppskattar ny teknik och innovation tillsammans med behovet av att hjälpa människor att växa och utvecklas. Hon är gränslös i viljan att driva förändring och samarbeta med affärspartners i komplexa organisationer och multikulturella miljöer. Förutom att spendera tid med sin familj och sina vänner har hon också intresse för att resa, musik, skidåkning och båtliv.

Maria har en magisterexamen i maskinteknik från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, Sverige, med fokus på marknadsföring och materialteknik.

Hislands VD och grundare, Jörgen Björk, säger citat:

Maria är en nyckelperson i vår resa mot att bli en leverantör av lösningar mot den smarta staden ”SMART CITIES”. Med sin erfarenhet och kunskap om/kring stora digitaliseringsprojekt som bl.a. Electricity är  vi övertygade att hon kommer att bidra med mycket av den kunskap våra kunder efterfrgåa tillsammans med sin pedagogiska förmåga kring att öka kunskapen inom System- och applikations- och IoT-möjligheter i våra kunders verksamhet men också Hisland S&A team. Vi är stolta och inspirerade att få en så erfaren spelare som Maria i vårt Hisland team!

 Välkommen Maria till Hisland Solutions!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.