• Om oss

VÅR HISTORIA

Tänk att allt började på Hisingen för mer än 30 år sedan. Då kastade de en läderkula mellan varandra och planerade handbollsstrategiska anfallskombinationer. Siktet var inställt på att jobba för laget - tillsammans mot nästa vinst. Inte anade de då att de tre decennier senare skulle mötas igen - i en helt annan typ av utmaning...

Efter nästan tio år som enmanskonsult sprang Jörgen Björk ihop med sin gamla handbollskompis Kenneth Larsson, som han inte sett på tjugo år. Snabbt inser de att de även nu bär på en gemensam dröm - att förena entreprenörskap med utveckling av spetsteknologi. Men även visionen om en större mening, ett högre syfte kunde de förlika sig med. En plattform för tillväxt började växa fram. De ville ge tillbaka något till den mytomspunna stadsdelen som format dem båda, som företagare och människor, Hisingen ”Island”. Faktum är att företagsnamnet senare ska komma att bytas från Hisland (Himec) till Hisland, men mer om den historien senare.

Företagets affärsplan tar form. Bolaget ska leverera ingenjörs- och managementtjänster - professionell expertis, alltid med en personlig prägel och tydlig affärsnytta. Efter hand breddas tjänsteutbudet till att även omfatta utbildning. Därefter följer en otroligt expansiv fas. Affären fokuseras under 2016 mot vindkraftsindustrin och kort därefter är tjänsteparaplyet komplett; fordon, industri och energi.

Hislanders

VÅR VÄG FRAMÅT

Det är på Hisingen det händer... Vårt ursprung och hemvist som betytt så mycket för oss. Från de handbollsspelande tonårspojkar vi var, till de vuxna entreprenörer vi har kommit att bli. På något sätt ville vi tydliggöra vår historia. Hisland blir varumärket vi samlar oss under. Namnet är en sammanslagning av Hisingen Island. Det står för vår historia, men speglar också stadsdelens starka industriella bakgrund, okuvliga framåtanda och dess mångkulturella och internationella atmosfär.

Historien har blivit nutid. Den senaste tiden har vi förberett för den kraftiga expansion vi förutspår, genom en ny koncernstruktur under vårt varumärke - Hisland.

Hisland Solutions erbjuder tjänster som stärker företag med den senaste teknologin, nya innovationer och kreativa lösningar. Vi möjliggör tekniken som banar väg för smarta produkter och tjänster. Vi gör det med stolthet genom vår globalt rekryterade och starkt diversifierade grupp av begåvade medarbetare. Vårt företag växer, men vi kommer för alltid ha våra rötter starkt rotade på Hisingen. Det är vi stolta över och det är så vi vill att det ska vara. Med Hisland skapar vi en plattform där drömmar och idéer ges utrymme att blomma ut.

Resultatutveckling Hisland Solutions AB

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.