• Press & Nyheter

Hisland (Himec) blir Hisland – och Årets Gasell (2018)!

Det händer mycket på Hisingen just nu. Hisland (Himec) Solutions vann 2018 den prestigefyllda tillväxttävlingen Di Gasell, som årligen genomförs av tidningen Dagens Industri. De bytte också företagsnamn från Hisland (Himec) till Hisland – på såväl moderbolaget Hisland (Himec) Group som på driftsbolagen Hisland (Himec) Solutions och Hisland (Himec) Technologies. Bolaget fortsätter med samma inriktning och erbjudande till kunderna, men nu med ett nytt namn och en ny grafisk profil.

2019 innehar de toppositioneringen fem (5), i den prestigefyllda tllväxttävlingen DI Gasell för för västra götaland och en av de 20 snabbast växande bolagen i Sverige.

Historien

Allt började på Hisingen för mer än 30 år sedan. Då kastade Jörgen Björk och Kenneth Larsson en läderkula mellan varandra och planerade handbollsstrategiska anfallskombinationer. Inte anade de då att de tre decennier senare skulle mötas igen – i en helt annan typ av utmaning...

Verksamheten idag

Historien har blivit nutid. Hisland Solutions erbjuder tjänster som stärker företag med den senaste teknologin, nya innovationer och kreativa lösningar. Hisland möjliggör tekniken som banar väg för smarta produkter och tjänster. Det görs med stolthet genom ett team av globalt rekryterade och starkt diversifierade, begåvade medarbetare.

Framtiden

Den senaste tiden har företagsledningen förberett den kraftiga expansion de förutspår, genom en ny koncernstruktur under nytt namn – Hisland Solutions. Namnet är en sammanslagning av Hisingen Island. Det står för företagets historia, men speglar också stadsdelens starka industriella bakgrund, okuvliga framåtanda och dess mångkulturella och internationella atmosfär. Företaget är inne i en kraftig tillväxtfas, men kommer för alltid att ha rötterna starkt rotade på Hisingen.

Kontakt:

Jörgen Björk tel: 0703-160 806
Kenneth Larsson tel: 0736-793606,
grundare av Hisland (Himec)/Hisland.

Om Hisland:

Hislands skarpa konsultstjärnor stärker företag med den senaste teknologin, nya innovationer och kreativa lösningar. Företaget erbjuder värdefull och personlig expertis inom ingenjörs- och managementtjänster, med tre segment i fokus: fordon, industri och energi.

Ladda ner material:

Logotype SVG
Logotype PNG

Svart på vitt:

Org nr: 556771-6179
Omsättning 2017: 14 929 tkr
Moderbolag: Hisland Group AB

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.