Energi

Global uppvärmning. Fossila bränslen är otidsenliga. Utan en omstörtande förändring hotar katastrof. Vi behöver teknologi för klimatneutral energiproduktion. Lagringsbar förnyelsebar energi som produceras billigare än fossil energi kommer att vara en realitet inom några år. Behovet är omedelbart. Intresset är stort i alla typer av applikationer - från stora kraftverk till lokala system för hushållets uppvärmning av varmvatten.

Vi behöver teknologi för smarta, klimatneutrala hus och städer
Att bygga och förvalta byggnader och städer som har en förbrukning av ändliga resurser och utsläppsnivåer ”nära noll” är ett naturligt nästa steg. Smarta Städer använder data och teknik för att förbättra hållbarheten, skapa ekonomisk utveckling och förbättra livskvaliteten för människorna som bor där.

Vi behöver teknologi för en ny typ av energinät
Mer decentraliserad och förnyelsebar energiproduktion och en kraftigt växande flotta elektriska fordon ändrar karaktären på våra energinät i grunden. Infrastrukturen för energidistribution är ett oligopol. Allt fler aktörer vill minska sitt beroende. Viljan att lösa sin energiförsörjning ”bakom mätaren” ökar snabbt.

Möjligheterna att bygga rätt för framtiden har aldrig varit större, men den teknoekonomiska komplexiteten är betydande. För att nå ett utsläppsfritt samhälle, kommer smarta och förnyelsebara energilösningar bidra, det vet vi. Vi ser redan idag att lösningar så som anslutna hem- och smarta energilagringssystem förändrar förutsättningarna för energibranschens framtid.

Vi på Hisland jobbar för ett mer hållbart samhälle och håller oss ständigt á jour med den senaste vetenskapen. Vi bidrar gärna med vår kompetens - för allas vår framtid.

Låt oss hjälpas åt!
Kontakta vår affärsutvecklare för energi, Kenneth LARSSON: kenneth.larsson@hisland.se

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.